Nigerianske opskrifter

Et par gange om året viger Jettes danske køkken for nigeriansk inspireret mad. Det er eleverne på horneXplorer, der sammen med XP-lærerne er i køkkenet for at forberede et festmåltid til holdets forældre, der kommer på besøg. Menuen er enten ris og palmeolie eller tuwo med kikærtegryde.
 

Tuwo
til 4 pers.
 

1 l vand
600 g. majsgryn (ikke Maizena)
 

Vandet bringes i kog. Majsgrynene tilsættes, og der lægges låg på i et halvt minut. Med en flad grydeske æltes melet ud i vandet, indtil det bliver en sammenhængende grød.
Denstive majsgrød er nu klar til servering.
 
Tuwo kan også laves af jordnødder og yams. Den spises to gange dagligt, og spises med fingrene ved at forme små kugler, som dyppes i sovs (evt. med kød).   
 


 

Cowpeasoup with beef and ocra
(Kikærtegryde)
 

160 g skært oksekød
3/4 l vand
115 g kikærter (lægges i blød natten i forvejen)
1-3 løg
100 g tomater og peberfrugter
1 bouillonterning
25 ml olie
100 g hakket ocra (alternativt aubergine)
peber, chilipeber
1 tsk potaske
 

Kød og vand koges i en gryde i 20 min. Kikærterne tilsættes, og retten koger videre i 15 min. Løg, peber, potaske, olie og bouillon tilsættes. Når kikærterne er møre tilsættes ocraen. Derefter koges i 3-5 min. Serveres med Tuwo eller ris.
 
 


OKRA er en oprindelig afrikansk grøntsag, som kan være svær at opdrive i danske butikker. Det kan dog lade sig gøre! Smagen kan sammenlignes med aubergine, men konsistensen er mere blød og klistret, hvorfor den ofte bruges som jævner.


NYT: