Tidl. XP-elev igen til Nigeria
Sophie Rind (XP 2005/06) var fire år efter XP tilbage i Nigeria;
denne gang som voluntør på handicapskolen REMI
 
 
 


 
 
Meget var usikkert i februar 2006. Herhjemme og flere steder i verden rasede den såkaldte første Muhammed-krise. Men i Nigeria var der stille. Derfor mærkede det første hold elever på horneXplorer heller intet til urolighederne.
 
18 elever oplevede Nigeria for fuld udblæsning i 16 dage, bl.a. boede og modtog holdet undervisning på kostskolen Mbamba i byen Yola i Adamawa delstaten. Her gik de i skole med de nye nigerianske venner og oplevede for en stund, hvor kort afstand, der reelt er mellem danske og nigerianske unge.
 
En af eftermiddagene besøgte de danske elever den lille handicapskole REMI Educational Foundation. Mødet med eleverne, der midt i deres mentale og fysiske handicap oplevede en oase af tillid og omsorg i form af uendelig kærlighed fra skolens grundlægger og leder, Mr. Recab Bongi, gjorde stort indtryk på alle på holdet.
  
Ikke mindst på Sophie Rind, der lige siden har drømt om at vende tilbage!
  
Efter 10. klasse på Horne Efterskole, gik Sophie 3 år i gymnasiet og har efterfølgende sparet penge sammen til nu - 4 år senere - igen at rejse til Nigeria; denne gang som volontør, frivillig, ulønnet hjælper, gennem ungdomsorganisationen AfrikaInTouch.
 
Oprindeligt skulle Sophie være udstationeret tre måneder i byen Jos, som Xplorer-holdene også besøger. Her skulle hun bo sammen med 4 andre danske piger og 5 nigerianske i en villa og til daglig undervise og hjælpe på et af den lutherske kirkes missionsprojekter for gadebørn i storbyen. Men på grund af urolighederne i byen i midten af januar mellem kristne og muslimer, blev rejsen først udskudt og siden aflyst.
 
Men nu er det ganske vist: Sophie kommer afsted til Nigeria; fire år efter rejsen til horneXplorer.
 
Hun kommer dog ikke til Jos, men til Jimeta, hvor hun skal bo og undervise på handicapskolen REMI, der siden, hun sidst var der, er vokset betrragteligt. Dengang var der ca. 75 elever mod i dag ca. 370.
 
"Jeg er ærgelig over, at vores oprindelige planer ikke blev til noget, men jeg er samtidig sikker på, at det her bliver intet mindre end fantastisk.," skriver Sophie på sin nye blog, som hun regner med jævnligt opdatere. "REMI er et utrolig livsbekræftende sted, og jeg glæder mig til at se den udvikling skolen har gennemgået de sidste år - og ikke mindst glæder jeg mig til at blive en del af hverdagen for børnene på REMI."
 
Sophie rejste onsdag 3. februar 2010 og var væk i ca. 3 måneder.
  
 

Alle interesserede kan læse med og sende Sophie hilsener på sophierind.blogspot.com

 

 


NYT: